ČETVRTA OSNOVNA ŠKOLA PLANIRA PROŠIRITI KAPACITETE U „KUTKU ZA PRODUŽENI BORAVAK“

Već dvije godine u JU „Četvrta osnovna škola“ djeluje „ Kutak za produženu brigu o djeci“ – Saradnja škole i roditelja – Možemo više i drugačije“.

Kroz ovaj projekat uspješno su realizovane mnogobrojne aktivnosti na obostrano zadovoljstvo roditelja, zaposlenika i učenika. Projekat se realizuje na volonterskoj osnovi  tako da se mladima koji su stekli obrazovanje nudi stjecanje radnog iskustva.

U radu sa djecom učestvuju volonteri koji svoju kreativnost, volju za radom,  uspjehom, dokazivanjem ispoljavaju u radu sa najmlađima kao i nastavnici i roditelji. Djeci se nudi kvalitetno provedeno vrijeme u školi kao i nakon završetka nastave.  Jako je bitno naglasiti da je projekat volonterskog karaktera  te mladi potpuno BESPLATNO obavljaju ovaj izuzetno odgovoran posao.

S ponosom možemo istaći da imamo veliki broj zainteresiranih roditelja te u ovoj godini planiramo proširenje kapaciteta kao i da je naša škola jedina u KS registrovana kao organizator dugoročnog volontiranja  istakao je direktor škole Hamid Guska.

ČETVRTA OSNOVNA ŠKOLA PLANIRA PROŠIRITI KAPACITETE U „KUTKU ZA PRODUŽENI BORAVAK“